De makrelentocht 2017

Nadat de eerste makrelentocht, wegens te weinig belangstelling was teruggegeven aan Joost van de Dageraad; vond de tweede tocht plaats op zondag 2 juli.

Om 07.30 uur hadden er zich 30 vissers gemeld op het achterdek. Tien personen te weinig. Dat werd dus een dure dag voor de club.

De sfeer was er echter niet minder om. Gezellig en ontspannen werden de hengels klaargemaakt en werd er door iedereen wat gekletst en oude herinneringen opgehaald.

Voor wat betreft het vissen; vanaf de eerste inworp werd er veel makreel gevangen. Echter verreweg de meeste makrelen waren te klein en werden dan ook weer terug gegooid.

Af en toe zat er een mooie grote tussen en die werd uiteraard meegenomen.

Ook werden er enkele kabeljouwtjes gevangen en een enkele haring. Zelfs een mooie, grote rode poon kwam er aan boord. Haast iedereen ving zijn visje wel. Alleen de twee of drie zieken (zeeziekte) hadden geen enkele trek in makrelen. De wind was helaas aangetrokken tot een 4 à 5 bft. Dit zorgde ervoor dat er ook onder de vissers enige “katterigheid” voorkwam. Maar,….. toch maar doorvissen. Petje af (zeker voor de dames).

En de makrelen?? Die waren heerlijk.

Kortom het was een leuke/gezellige tocht.

 

Joost, Diane en de rest van de crew; bedankt maar weer en graag tot een volgende keer.

 

John